A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ БОРОМЛЯНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Міністр освіти і науки України зустрівся з учителями, які успішно склали сертифікацію

Дата: 18.12.2023 18:44
Кількість переглядів: 17

18 грудня МОН відвідали вчителі математики, української мови і літератури, які склали зовнішнє оцінювання професійних компетентностей у 2023 році. Вони зустрілися з міністром освіти і науки Оксеном Лісовим, головою Державної служби якості освіти Русланом Гураком та директоркою Українського центру оцінювання якості освіти Тетяною Вакуленко. Разом вони обговорили структуру та складнощі сертифікації, плани на наступний рік. 

«Перш за все вдячний усім вчителям, які взяли участь у незалежній сертифікації цього року. Для когось це професійний виклик, для когось — додаткова мотивація, але спільно ви показуєте хороші результати і надаєте чудовий приклад колегам. Дуже важливо, щоб ви також зростали як лідери у своїх громадах. Обʼєднували педагогів у спільноти і ставали підтримкою для колег», — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Сертифікація передбачає три етапи, а взяти участь в оцінюванні вчителі можуть за власним бажанням. Цьогоріч його вперше змогли пройти вчителі першого (адаптаційного) рівня базової освіти, до цього пілот проєкту сертифікації охоплював лише вчителів початкової школи.

На наступний рік МОН розширює перелік категорій учителів, які братимуть участь. Сертифікати також зможуть отримати педагоги, які викладають навчальні предмети й інтегровані курси громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»).

Учителі, які успішно пройдуть сертифікацію, отримуватимуть доплату в розмірі 20% до посадового окладу протягом трьох років, а також матимуть можливість не проходити атестацію. 

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень