A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ БОРОМЛЯНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Реформа шкільного харчування

Дата: 10.01.2022 10:00
Кількість переглядів: 130

В Україні завершився перехідний період із впровадження нових стандартів шкільного харчування. Реформу шкільного харчування започатковано з ініціативи дружини Президента Олени Зеленської.

Із 1 січня 2022 року заклади загальної середньої освіти Боромлянської сільської ради перейшли на нове меню для учнів. Оновлене меню розраховано на 4 тижні (меню на зимовий період для учнів 1-4 класів, 5-9 класів, 10-11 класів).

Новими нормами обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків. До нових норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.

Також зменшені норми споживання хліба та картоплі, збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Збільшені норми щодо рослинного та вершкового масла, розширена варіація використання продуктів під час складання меню.

Окрім того, в межах реформи системи шкільного харчування запрацював портал про здорове харчування в школах “ЗнаЇмо”. На порталі розміщено близько 200 текстів про здорове і збалансоване харчування, близько 100 презентацій, анімацій тощо, а також відповіді на запитання.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень