A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ БОРОМЛЯНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Відкрито реєстрацію на перший онлайн-курс із циклу "30 кроків до нової української школи: навчаємо громадянина"

Дата: 29.12.2020 15:39
Кількість переглядів: 215

На платформі Prometheus оприлюднено перший онлайн-курс із циклу "30 кроків до Нової української школи: навчаємо громадянина". Реєстрацію на курс вже відкрито, а для проходження він буде доступний з 20 січня 2021 року.

"30 кроків до Нової української школи: навчаємо громадянина" – цикл онлайн-курсів, які містять практичні поради для ключових реформ у школі: запровадження ціннісно-орієнтованого компетентнісного навчання, розбудови якісного освітнього середовища, наскрізного розвитку компетентностей, зокрема громадянської. Цикл курсів також орієнтовано на розбудову демократичного врядування, поглиблення реальної участі учнів і налагодження партнерства з батьками та громадою.

Цикл складається з 4 окремих курсів, які мають різні тематичні акценти. Базовий вступний курс "Стартуємо до успішної школи" відкриває доступ до наступних курсів:

  • "Секрети успішних директора і директорки" для шкільних адміністраторів;
  • "Успішне вчителювання – прості рецепти на щодень" для педагогів;
  • "Школа і громада для дитини" для громади, яка хоче співпрацювати зі школою.

Кожен з цих курсів дає змогу отримати сертифікат про 30 годин підвищення кваліфікації. Під час проходження курсів користувачі й користувачки збиратимуть цифрові відзнаки (від 16 до 22 на курс), які детально описуватимуть їхні навчальні досягнення.

В якості універсального довідника, який містить структуровані навчальні матеріали для вчительства і дає можливість постійного доступу до пройдених матеріалів, виступає інтерактивний посібник "30 кроків до Нової української школи: навчаємо громадянина". 

Зареєструватися на вступний курс циклу і ознайомитись із інтерактивним посібником можна вже зараз на платформі Prometheus за посиланням. З 20 січня 2021 року курс буде доступним для проходження й отримання сертифіката.

Цикл курсів розроблено у межах Програми підтримки освітніх реформ в Україні "Демократична школа", що реалізується Європейським центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки України у партнерстві з Українським інститутом розвитку освіти, Благодійною організацією "Центр освітніх ініціатив", "ІСАР Єднання" та Всеукраїнським фондом "Крок за кроком" і фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії.

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень