A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ БОРОМЛЯНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Онлайн-курс "Дистанційні та змішані форми навчання": доступні вже три модулі

Дата: 08.09.2020 09:06
Кількість переглядів: 280

25 серпня 2020 року стартував онлайн-курс про дистанційне та змішане навчання для педагогів і керівників шкіл та профтехів. Нагадаємо, онлайн-курс було презентовано під час Всеукраїнської Серпневої конференції, яка відбулась в онлайн-форматі 18 серпня 2020 року.  

«Карантин став викликом для всіх учасників освітнього процесу: педагогів, адміністрації, учнів та їхніх батьків. Зовсім непросто організувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, надихати й мотивувати учнів і давати раду технічним проблемам. Щоб протягом наступного навчального року освітяни краще знали, як комфортно та ефективно організувати освітній процес, ми запускаємо онлайн-курс для педагогів та керівників закладів освіти», - зазначила заступник Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Курс розроблений МОН спільно зі студією онлайн-освіти EdEra за підтримки Швейцарії в рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти”, який впроваджується Консорціумом ГО “DOCCU - Розвиток громадянських компетентностей в Україні” та Цюріхського педагогічного університету (PH Zurich, Швейцарія).

Перший модуль розкриває такі теми:

  • дистанційне навчання: відмінності між його різновидами, порівняння з очним навчанням, переваги та недоліки, що потрібно для його організації вчителям та учням;
  • змішане навчання: його моделі та компоненти, переваги для педагога, перші кроки при впровадженні.

Перший модуль містить добірку електронних освітніх ресурсів для дистанційного та змішаного навчання, інтерактивні вправи, опис успішних кейсів у школах світу, а також розроблені алгоритми, які допоможуть педагогам користуватись сервісами Moodle, Google Classroom, ClassDojo, Classtime, LearningApps.org. 

Заняття другого модуля розкривають особливості:

  • взаємин між учасниками освітнього процесу під час дистанційного навчання;
  • інструментів, які допоможуть створити комунікативний простір в змішаному навчанні;
  • створення безпечного простору для навчання в умовах пандемії;
  • організації дистанційного навчання для дітей з особливими освітніми потребами.

Другий модуль курсу містить інтерактивні вправи, чек-листи для педагогів і керівників закладів, корисні статті, карту взаємодії між учасниками освітнього процесу під час дистанційного навчання, інфографіку-пам’ятку про правила безпеки для навчання в умовах пандемії та інші корисні матеріали.

Третій модуль присвячено методам навчання молодших школярів під час дистанційного та змішаного форматів. Заняття модуля розкривають особливості оцінювання учнів 1-4 класів та описують підходи до формування компетентностей молодших школярів. 

Модуль містить інтерактивні вправи, тестові завдання та корисні матеріали, зокрема – шаблони розкладу занять під час дистанційного та змішаного форматів. 

Наприкінці кожного модуля підсумковий тест.

Наступний модуль – про методи навчання у дистанційному та змішаному форматі для школярів основної та старшої школи – з’явиться у доступі за тиждень 15 вересня. 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень